KURS I SAMTIDSKUNST: Hva er Young British Artists?

Dato
27.02.2018
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Astrup Fearnley Museet satser kontinuerlig på formidling av kunst og å imøtekomme publikums ønske om å lære og forstå mer om samtidskunst. Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til nye kurs i vårt populære kunsthistoriekurs "Hva er samtidskunst?", der våre dyktige kunstformidlere introduserer deg for grunnleggende begreper og kunstretninger fra moderne kunsthistorie.


Hva er Young British Artists? 
Kunstneren Damien Hirst betegnes gjerne som sentral i gruppen av Young British Artists, men hva er det som kjennetegner denne gruppen?

I dette foredraget kan du lære om hvordan en generasjon britiske kunstnere på 1990-tallet satt sitt merke på den internasjonale kunstscenen. Young British Artists, ofte forkortet YBA, var en gruppe Londonbaserte kunstnere som ble uteksaminert fra kunstlinjen på Goldsmiths på slutten av 1980-tallet. YBA er en løs betegnelse som benyttes om ulike kunstnere som Damien Hirst, Tracy Emin, Sarah Lucas og Sam Taylor-Wood. Flere av disse kunstnerne var beryktet for å ta opp kontroversielle tematikker om kropp, seksualitet og død, med et ukonvensjonelt materialvalg som søppel, blod og døde dyr. Et ikonisk verk fra denne tiden er Damien Hirsts The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living fra 1991, der en hvithai er nedsenket i en vitrine med formalin. Verket ble laget på kommisjon til galleristen Charles Saatchi, som var med på å definere og promotere den nye generasjonen unge britiske kunstnere. I dette foredraget vil kunsthistoriker Ane Sund Sjøvold forelese om YBAs banebrytende kunstnere som i dag har blitt noen av de største navnene innen samtidskunsten.

Ane Sund Sjøvold er utdannet kunsthistoriker med en mastergrad fra Universitetet i Oslo med fordypning om Sarah Lucas. Hun jobber som museumsvert på Astrup Fearnley Museet.   

 

Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet