KURS I SAMTIDSKUNST: Hva er fluxus?

Dato
23.01.2018
Time
19.00 - 21.00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Foredrag
Astrup Fearnley Museet satser kontinuerlig på formidling av kunst og å imøtekomme publikums ønske om å lære og forstå mer om samtidskunst. Nå ønsker vi alle medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb velkommen til nye kurs i vårt populære kunsthistoriekurs "Hva er samtidskunst?", der våre dyktige kunstformidlere introduserer deg for grunnleggende begreper og kunstretninger fra moderne kunsthistorie.


Hva er Fluxus? 
Dagens samtidskunstscene kjennetegnes av internasjonalt samarbeid. Visste du at dette også var en sentral del av kunstretningen Fluxus allerede på 1960-tallet?

I dette foredraget kan du lære om hvordan Fluxus vokste frem på starten av 60-tallet som en uformell internasjonal kunstretning med base i eksperimentell musikk og avantgardekunst. Fluxus ble etablert av den litauisk- amerikanske kunstneren George Maciunas, og kjennetegnes som en felles holdning fremfor en organisert bevegelse. Fluxus' tverrkulturelle og eksperimentelle profil ble presentert i form av performance, eksperimentell musikk og happenings på flere internasjonale festivaler i både New York, Tyskland og Japan på 60- og 70-tallet. Kjente kunstnere som blant andre John Cage, Joseph Beuys, Wolf Vostell, Nam June Paik og Yoko Ono deltok med ikoniske verk og performancer under disse festivalene. I dette foredraget vil kunstner Johanna Zwaig fortelle om Fluxus' eksperimentelle kunstsyn og bevegelsens tidlige form for internasjonalt samarbeid som har hatt en sterk påvirkning på dagens samtidskunst.

Johanna Zwaig er utdannet ved Ecole Internationale de Théâtre, Jacques Lecoq, Paris og har barchelorgrad i kunsthistorie og teatervitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun er også en av våre dyktige omvisere på Astrup Fearnley Museet.


Påmelding
Kursrekken er kun for medlemmer av Astrup Fearnley Museets Kunstklubb. Ønsker du å delta, men er ikke medlem enda? Meld deg inn i dag!

Informasjon om påmelding til hver kurskveld kommer per e-post til alle medlemmer.

Velkommen til et inspirerende og lærerikt kurs i samtidskunst!

Se også:

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet