Bjarne Melgaard - Artist Talk & Filmvisning

Dato
08.11.2018
Time
18:00 - 19:00
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, Filmvisning
Velkommen til Norgespremieren av Bjarne Melgaards nye film Let Your Mind Be Your Bed (2018) etterfulgt av samtale mellom kunstneren og museets direktør Gunnar B. Kvaran.


Let Your Mind Be Your Bed
ble først presentert live som et dukketeater på Performance Space 122 i New York tidligere i år. Filmen tar form som et eksperimentelt dukketeater der vi treffer fire ulike dukker basert på den avdøde New York-baserte forfatteren Kathy Acher og Melgaards foreldre og søster. Karakterenes dialog og interaksjoner er inspirert av Achers banebrytende litteratur som forener impulser fra punk, postmodernisme og sex-positivistisk feminisme. Filmen var del av gruppeutstillingen Kathy Acker: Who Wants to Be Human All the Time kuratert av Melgaard og Jenny Schlenzka, som også inkluderte kunstnere som Celia Hempton, Diamond Stingily, Ser Brandon-Castro Serpas og Alan Sondheim.

Bjarne Melgaard (f. 1967) er en av Norges mest markante kunstnere. Han er kjent for sine ekspressive malerier, tegninger, skulpturer og installasjoner og har oppnådd en særegen posisjon i norsk og internasjonal kunsthistorie. Hans karakteristiske stil og ofte provoserende tematikk har gjort ham til en kontroversiell og samtidig høyt aktet kunstner. Melgaard har vært presentert med tre separatutstillinger på Astrup Fearnley Museet i 1998, 2010 og 2013.

Gratis og åpent for alle!

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet