Torsdagsforedrag: Ingrid Halland om Johanne Hestvold

14.03.2019
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, Kunstnerpresentasjon
Velkommen til foredraget 'Om Johanne Hestvolds Beholdere og nyere kunstfilosofi' med Ingrid Halland.

I skulpturserien Seks beholdere, som vises i den aktuelle utstillingen Sol og vår i januar har Johanne Hestvold rettet oppmerksomheten mot masseproduserte, anonyme småting av plast. I kraft av formale likheter, og til en viss grad også̊ materielle likheter, har plasttingene satt tydelige spor etter seg i Hestvolds abstrakte skulpturer, der de masseproduserte objektene forvandles til nye, monumentale former.

I dette foredraget diskuterer kunsthistoriker Ingrid Halland hvordan Hestvold har arbeidet med Seks beholdere; betydningen av de masseproduserte objektene som førskulpturelle former; og hvordan skulpturserien åpner opp for en alternativ teori om formens autonomi.

Ingrid Halland (f. 1988) er kunsthistoriker og kritiker som arbeider og underviser ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske fag ved Universitetet i Oslo. Hun har doktorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo med fokus på postmoderne arkitektur- og designhistorie. I både forskning og kritisk praksis arbeider Halland med problemstillinger tett knyttet opp til kunstteori, idéhistorie, estetikk og kontinental filosofi.

Foredraget er gratis for våre medlemmer i kunstklubben, for ikke-medlemmer er foredraget inkludert i inngangsbilletten!

Er du ikke medlem, men ønsker å bli det? Kjøp medlemskap i dag!

Som medlem har du mange gode fordeler:
• Gratis og prioritert adgang
• Invitasjon til utstillingsåpninger og andre arrangementer i museet
• Gratis deltagelse på omvisninger
• Gratis Art Bag
• 10% rabatt på alt i museumsbutikken
• 10% rabatt hos Vingen Bar
• Gratis adgang til Moderna Museet i Stockholm og Malmö

I 2019 gir medlemskapet også fri inngang til Nasjonalmuseet – Arkitektur og har du DUO-medlemskap får du fri inngang for to på Nasjonalmuseet.