Torsdagsforedrag: Nicholas Norton om Henrik Olai Kaarstein

21.03.2019
Aktivitetskategori
Torsdagsarrangement, Kunstnerpresentasjon, Utstilling
Velkommen til foredraget 'Camp som verktøykasse: materialbruken i arbeidene til Henrik Olai Kaarstein' med Nicholas Norton.

Bildene Henrik Olai Kaarstein viser i utstillingen Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst er laget av silke, vlieseline, polyester og imitasjonskinn og er påført akrylmaling, blomster fra papirservietter og meterhøye fototrykk av bein og torsoer.

I dette foredraget forteller kritiker og kunsthistoriker Nicholas Norton om hvordan arbeidene til Henrik Olai Kaarstein unndrar seg entydig kategorisering og stabile lesninger ved å benytte seg av «camp» som en estetisk verktøykasse. Heller enn å hevde at verkene handler om camp, tar foredraget for seg hvordan camp benyttes som en grobunn for malerisk bearbeidelse og eksperimenteringsvilje.

Nicholas Norton (f.1989) er kunsthistoriker med utdanning fra Universitet i Oslo (MA). Han skriver jevnlig kritikk for Billedkunst og Kunstkritikk.

Foredraget er gratis for våre medlemmer i kunstklubben, for ikke-medlemmer er foredraget inkludert i inngangsbilletten!

Er du ikke medlem, men ønsker å bli det? Kjøp medlemskap i dag!

Som medlem har du mange gode fordeler:
• Gratis og prioritert adgang
• Invitasjon til utstillingsåpninger og andre arrangementer i museet
• Gratis deltagelse på omvisninger
• Gratis Art Bag
• 10% rabatt på alt i museumsbutikken
• 10% rabatt hos Vingen Bar
• Gratis adgang til Moderna Museet i Stockholm og Malmö

I 2019 gir medlemskapet også fri inngang til Nasjonalmuseet – Arkitektur og har du DUO-medlemskap får du fri inngang for to på Nasjonalmuseet.