Yoko Ono: Horizontal memories

Dato
22.01.2005 – 08.05.2005
Sted:
Astrup Fearnley Museet (i Dronningensgate 4)

Yoko Ono er en av vår tids mest kjente og betydelige kunstnere. Hun har hatt en fremtredende rolle helt siden 1960-tallet, og er kjent for sine instruksjoner, performances, installasjoner, filmer, musikk, skulpturer og fotografier.

Utstillingen vil fokusere på Yoko Onos betydning for utviklingen av kunstbegrepet og hennes kritiske visjon. I tillegg til verk som presenteres i museet (skulpturer, installasjoner, musikk), vil filmene hennes bli vist på Cinemateket, og flere av verkene hennes vil bare eksistere som instruksjoner på mobiltelefon og via internett. Museet ønsker samtidig å synliggjøre Yoko Onos kunst i byen, og flere av hennes instruksjoner vil bli vist på reklameplakater rundt i byen. 

Museet har invitert Hans Ulrich Obrist til å være kurator for verket 'Water Event'. Sammen med Ono vil Obrist invitere 20 kunstnere fra hele verden til å lage en beholder som kan inneholde vann. Vannet i beholderne skal dedikeres til en bestemt person, land eller sak, og alle beholderne vil bli stilt ut i museet som en del av utstillingen.  

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet