China Power Station: Part II

08.09.2007 – 02.12.2007

Den kinesiske samtidskunsten har etablert seg på den internasjonale kunstarenaen gjennom enkelte sentrale kunstnere. I arbeidet med denne utstillingen har de tre kuratorene Gunnar B. Kvaran, Hans Ulrich Obrist og Julia Peyton-Jones oppsøkt den voksende kunstscenen i Kina, og valgt ut unge kunstnere som representerer den nye generasjonen kinesisk samtidskunst. Utstillingen viser et mangfold av stiler og uttrykk, og understreker kvalitetsnivået i kinesisk kunst i dag.

Kunstnerne som er med på utstillingen er Cao Fei, Chen Qiulin, Chu Yun, Duan Jianyu, Hu Xiangqian, Ji Weiyu, Kan Xuan, Liang Yue, Liu Chuang, Liu Ding, Liu Wei, Liu Weijian, Lu Chunsheng, Ou Ning, Pak Sheung Chuen, Qiu Anxiong, Song Tao, Sun Xun, Xu Zhen, Xue Tao, Yang Fudong, Zhang Ding, Zhou Tao og Zhou Zixi.

Første del av utstillingen ble vist i Battersea Power Station i London høsten 2006, og utstillingen er en del av samarbeidet mellom Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Serpentine Gallery i London.

China Power Station: Part I og II er initiert av Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Serpentine Gallery og støttet av The Red Mansion Foundation.