Meet Me Around the Corner - Verk fra Astrup Fearnley Samlingen

14.06.2008 – 31.08.2008

Denne utstillingen presenterer mangfoldet i Astrup Fearnley Samlingen, som har utviklet seg til å bli en av Nordens fineste samlinger av internasjonal samtidskunst. Utstillingen presenterer yngre, hovedsakelig amerikanske kunstnere, som har markert seg på den internasjonale kunstscenen på 2000-tallet sammen med betydelige representanter fra 1980- og 90-tallets kunsthistorie, som Jeff Koons, Cindy Sherman, Richard Prince og Bruce Nauman.

Utstillingen viser kunstnere som Lizzi Bougatsos, Corin Hewitt, Terence Koh og Klara Lidén, som uttrykker seg gjennom ulike medier som skulptur, tegning, video, maleri og fotografi. Disse kunstnerne tar ofte utgangspunkt i eksisterende visuelt materiale hentet fra massemedia og forbrukersamfunnet som de forvandler til et personlig uttrykk med nye meningslag. Gjennom collager, assemblages og endrede readymades, skaper kunstnerne historier. Impulsen bak et arbeid kan være surrealistisk og overraskende, slik som i verk av Matthew Ronay, eller mystisk og immateriell, slik vi kan se i Trisha Donnellys verk. I tillegg finner vi kunstverk som uttrykker et sterkt politisk engasjement, slik som hos Gardar Eide Einarsson og Karl Haendel. Kunstnerne arbeider med samtidskulturelle uttrykk som tegneserier og graffiti samtidig som de engasjerer seg i kunsthistoriske tradisjoner som surrealisme, abstrakt ekspresjonisme, neorealisme, popkunst eller 1960-tallets performancekunst. Kunstverkene representerer ikke en bestemt generasjon, men kan ses som fortellende, objektbasert og figurativ.

Tittelen Meet Me Around the Corner er hentet fra Dan Colens maleri med samme tittel. Bokstavene er malt med store, brå bevegelser, og kan minne om spontane, anonyme beskjeder som dukker opp i bybildet. Med den oppfordrende tittelen ønsker vi å invitere til dialog med kunstverkene, og håper utstillingen vil åpne for opplevelse og engasjement.

Kunstnere:
Matthew Barney, Frank Benson, Mike Bouchet, Lizzi Bougatsos, Paul Chan, Dan Colen, Trisha Donnelly, Gardar Eide Einarsson, Robert Gober, Nan Goldin, Felix Gonzalez-Torres, Hannah Greely, Taft Green, Karl Haendel, Corin Hewitt, Damien Hirst, Christian Holstad, Matt Johnson, Mike Kelley, Terence Koh, Jeff Koons, Louise Lawler, Sherrie Levine, Klara Lidén, Nate Lowman, Jason Meadows, Bruce Nauman, Cady Noland, Seth Price, Richard Prince, Adam Putnam, Charles Ray, Jason Rhoades, Cristina Lei Rodriguez, Matthew Ronay, Tom Sachs, Cindy Sherman, Josh Smith Christopher Wool.

Kuratorer: Gunnar B. Kvaran, Hanne Beate Ueland, Grete Årbu.