Indian Highway

Dato
02.04.2009 – 06.09.2009
Sted:
Astrup Fearnley Museet (i Dronningensgate 4)

Indian Highway er det andre kapittelet i vårt fokus på kunstscenen i tre viktige kulturelle regioner, Kina, India og Midt-Østen. Satsingen gjenspeiler hvordan det vestlige markedet er i ferd med å bli avløst av det globale, og er initiert og organisert av The Serpentine Gallery og Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst.

Deltagende kunstnere: Ayisha Abraham, Ravi Agarwal, Nikhil Chopra, Dawood/Deora, Debkamal Ganguly, Sheela Gowda, Sakshi Gupta, Shilpa Gupta, Subodh Gupta, N.S. Harsha, Abhishek Hazra, M.F. Husain, Anant Joshi, Ruchir Joshi, Jitish Kallat, Amar Kanwar, Bharti Kher, Riyas Komu, Bose Krishnamachari, Nalini Malani, Kavita Pai/Hansa Thapliyal, Pors & Rao, Prajakta Potnis, M.R. Rajan, Sumedh Rajendran, Raqs Media Collective, Priya Sen, Tejal Shah, Surabhi Sharma (med Siddharth Gautam Singh), Sudarshan Shetty, Dayanita Singh, Kiran Subbaiah, Ashok Sukumaran & Shaina Anand, Hema Upadhyay, Avinash Veeraraghavan, Vipin Vijay og Vivek Vilasini. 


Kuratorer: Gunnar B. Kvaran, direktør, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Julia Peyton-Jones, direktør, Serpentine Gallery og med-direktør for utstillinger og program, Serpentine Gallery og Hans Ulrich Obrist, med-direktør for utstillinger og program og direktør for internasjonal projekter, Serpentine Gallery, i samarbeid med Hanne Beate Ueland og Grete Årbu konservatorer, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst.

Sett i forhold til den bemerkelsesverdige og hurtige økonomiske, sosiale og kulturelle utviklingen India har vært gjennom de siste årene, er Indian Highway en betimelig presentasjon av det pionerarbeidet som blir gjort i India i dag, både innen kunst, arkitektur, litteratur og dans. Indian Highway er et resultat av omfattende undersøkelser over en lang periode, et snapshot av en vital generasjon kunstnere som arbeider på tvers av en rekke medier, fra maleri, fotografi og skulptur til installasjon, nettkunst og video.

Indian Highway benytter seg av en inkluderende kuratorisk modell, der forskjellige kuratorer inviteres til å lage en ’utstilling i utstillingen’. På Serpentine inviterte den Delhi-baserte, multimediale kunstnergruppen Raqs Media Collective dokumentarfilmskapere til å delta. I Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst er en ny seksjon kuratert av kunstneren Bose Krishnamachari. På hvert av de påfølgende internasjonale visningsstedene i de kommende årene vil forskjellige indiske kunstnere eller kunstnergrupper invitere kollegaer til å stille ut, og slik vil utstillingen formes fra innsiden og få vokse og utvikle seg i nye og uventede retninger.

Program for Indian Highway

Torsdag 16.04, kl. 18.00
Gunnar B. Kvaran
Indian Highway - En utstilling i utvikling
Gunnar B. Kvaran er direktør for Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og en av kuratorene for Indian Highway. Han vil gjøre rede for det kuratoriske konseptet bak utstillingen.

Lørdag 18.04, kl. 12.30 (for barn fra 5-7 år) og kl. 14.00 (for barn fra 8-10 år)
Barnekunstklubben Rasmus: Indisk motorvei
Museet er fylt med kunst som har reist hele veien fra India. Sammen skal vi bli bedre kjent med steder og ting fra dette spennende landet! Hva vet du om India?
Påmelding til rasmusklubben@operamail.com Se eget program.

Lørdag 25.04, kl. 14.00
Nikolaus Hirsch
Cybermohalla
Reflections on Contemporary Architecture and Urbanism in India
Nikolaus Hirsch er en prisbelønnet arkitekt, kurator og forfatter som for tiden er gjesteprofessor i Kunst og Arkitektur ved Städelschule i Frankfurt am Main. Hirsch har tegnet fler utstillingsstrukturer, blant annet den utvendige strukturen til Indian Highway i London. Foredraget gir et innblikk i samtidig arkitektur og urbanisme i India med utgangspunkt i prosjektet Cybermohalla Hub i New Delhi.

Søndag 26.04, kl. 14.00
Richa Chandra og dansegruppe fra Damini House of Culture
Richa Chandra, grunnlegger av Damini House of Culture, vil gi en kort innføring i klassisk indisk dans etterfulgt av en gnistrende Kathak-opptreden med Norges beste utøvere av indisk dans.

Lørdag 09.05, kl. 14.00
Ranjit Hoskote
Indian contemporary art in an international context
Hoskote er kurator, forfatter og kunstkritiker med god kjennskap til den yngste generasjonen indiske kunstnere.

Torsdag 14.05, kl. 18.00
Torunn Liven
Om forhandlingen mellom estetikk og det etisk-politiske hos Amar Kanwar
Torunn Liven er masterstipendiat ved CULCOM, Universitetet i Oslo, med den kunsthistoriske oppgaven ’Image vs text: A discussion on the lyrical documentarism in Amar Kanwar’s A Season Outside (1998) and The Lightning Testimonies (2007)’. Hun er også skribent og teaterkritiker, og har sin utdannelse bl.a. fra Humboldt-Universität zu Berlin.

Torsdag 28.05, kl. 18.00
Hanne Beate Ueland
Omvisning i Indian Highway
Hanne Beate Ueland er assosiert kurator for Indian Highway.

Lørdag 23.05, kl. 12.30 (for barn fra 5-7 år) og kl. 14.00 (for barn fra 8-10 år)
Barnekunstklubben Rasmus: Skummelt eller morsomt?
Noen av kunstverkene har skremmende navn som spøkelse eller mørkt rom. Tror du de er skumle? La oss undersøke; blir vi redde eller begynner vi å le?
Påmelding til rasmusklubben@operamail.com

Lørdag 13.06, kl. 12.30 (for barn fra 5-7 år) og kl. 14.00 (for barn fra 8-10 år)
Barnekunstklubben Rasmus: Indiske filmer
Har du hørt om Hollywood? I India har de noe som heter Bollywood! Tror du filmene er annerledes der? Vi titter på indiske kunstfilmer og klipp fra kjente Bollywood-filmer med sang og dans. Vi får også spesielt fint besøk i dag!
Påmelding til rasmusklubben@operamail.com

Lørdag 13.06, kl. 13.00
Damini House of Culture: Indisk dans av og for barn
Barnegruppen fra Damini House of Culture danser bhangra og indisk folkedans for barn i museet.

Torsdag 20.08, kl. 18.00
Grete Årbu
Omvisning i Indian Highway
Grete Årbu er assosiert kurator for Indian Highway.

For alle arrangementer: påmelding til info@fearnleys.no

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet