Nate Lowman - The Natriot Act

Dato
23.09.2009 – 03.01.2010
Sted:
Astrup Fearnley Museet (i Dronningensgate 4)

Det er en stor glede for Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst å invitere til den første museumsutstillingen med den amerikanske kunstneren Nate Lowman (f. 1979). Lowman har markert seg som en av de mest interessante unge amerikanske kunstnerne de siste årene.


Nate Lowmans kunstverk kan beskrives som fortellinger hvor virkelige hendelser, fragmenter fra media og kunsthistoriske referanser opptrer side om side. Han arbeider gjerne i et utvidet collage-format og kombinerer ulike materialer og teknikker. Lowman uttrykker seg i første person og avdekker sine egne, personlige meninger i kunstverkene. Siden alle historier relateres til tid blir tidsforløpet et viktig element i Lowmans kunst. Ved å inkludere billedmateriale fra ulike perioder og sammenhenger i flere av kunstverkene, åpner han for ikke-lineære forløp og inviterer betrakteren til selv å forme sine individuelle inntrykk og lesninger. 

Til utstillingen her i Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst blir Lowmans kunst for første gang presentert i en større helhet. Vi inkluderer sentrale tidlige arbeider som ’The Young and the Restless’ (2004), ’Peace Love O.J.’ (2005) og ’Oil Rig Series’ (2005) samt nyere verk som ’Smiley Face’ (2009) og ’Act Natural’ (2009). Flere av arbeidene har ikke vært stilt ut tidligere. Utvalget omfatter skulpturer, installasjoner og veggarbeider.  

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet