Bjarne Melgaard - Jealous

Dato
21.01.2010 – 24.04.2010
Sted:
Astrup Fearnley Museet
Bjarne Melgaard- Jealous

Det er en stor glede for Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst å invitere til en retrospektiv utstilling med den norske kunstneren Bjarne Melgaard (f. 1967). Utstillingen inkluderer eldre og nyere arbeider som fremhever kvaliteten og bredden i Melgaards kunstneriske prosjekt.

Bjarne Melgaards ekspressive malerier, tegninger og skulpturer har allerede oppnådd en særegen posisjon i norsk og internasjonal kunsthistorie. Hans karakteristiske stil og ofte provoserende tematikk har gjort ham til en kontroversiell og samtidig høyt aktet kunstner. Til denne omfattende utstillingen har vi samlet flere av de mest sentrale verkene fra midten av 1990-tallet og frem til i dag. Samtidig presenteres flere nye malerier og en bearbeidet versjon av installasjonen Greenland, A Novel fra 2008.

Melgaards kunstneriske virke er rikt på litterære referanser og han henter gjerne inspirasjon fra filmer og musikk. I forbindelse med utstillingen har vi derfor invitert Melgaard til selv å kuratere et filmprogram for Cinemateket, Filmens Hus, som vil inneholde filmer som har hatt betydning for hans kunstnerskap.

Kuratorer for utstillingen er: Gunnar B. Kvaran, Hanne Beate Ueland og Grete Årbu.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet