Figurer og fortellinger - Norsk samtidskunst fra Astrup Fearnley Samlingen

Dato
03.06.2011 – 09.10.2011
Sted:
Sogn Kunstsenter, Lærdalsøyri

Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst har alltid hatt en sterk forbindelse med Lærdal. Ikke minst på grunn av Hans Rasmus Astrups tilstedeværelse i regionen, men også fordi både Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Lærdal kommune har hatt gjensidig interesse av å være i en kunstnerisk dialog. De siste årene har vi ved flere anledninger hatt muligheten til å formidle kvalitetskunst i Lærdal.


Det er med stor glede vi ser på etableringen av et nytt kunstsenter i Lærdal, og det som blir en flott ny arena for å produsere kunstutstillinger av norske og internasjonale kunstnere. Det nye bygget utgjør viktig en ramme for en institusjon som vil engasjere seg og samarbeide med andre kunst- og kulturinstitusjoner i og utenfor Norge.

Vi på Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst er stolte over å ha blitt involvert i åpningsutstillingen til nye Sogn Kunstsenter. I samarbeid med senterets ledelse har vi initiert en utstilling med norsk figurativ kunst fra vår samling. Det er en noe fragmentert kunsthistorie som presenteres, men først og fremst er dette en kunstnerisk opplevelse som presenterer noen av de fremste innen norsk kunst de siste 40 år.

Det nye kunstsenteret i Lærdal er et praktfullt byggverk som står i et vakkert landskap. Denne unike konteksten vil skape nye muligheter og utfordringer for både kunstnere og besøkende. Vi ser fram til flere ambisiøse utstillinger og et fruktbart samarbeide. På vegne av Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst ønsker vi Lærdal kommune til lykke med et nytt Kunstsenter.

Utstilte kunstnere: Bjørn Båsen, Per Inge Bjørlo, Håkon Bleken, Bjørn Carlsen, Jan Baar Christensen, Gardar Eide Einarsson, Ida Ekblad, Elmgreen & Dragset, Matias Faldbakken, Harald Fenn, Jan Freuchen, Olav Christopher Jenssen, Jens Johannessen, Lello//Arnell, Mikkel McAlinden, Bjarne Melgaard, Ørnulf Opdahl, Arvid Pettersen, Bjørn Ransve, Leonard Rickhard, Torbjørn Rødland, Knut Rose, Børre Sæthre, Tom Sandberg, Mari Slaattelid, Thorbjørn Sørensen, Vibeke Tandberg, Kjell Torriset, Bjørn-Sigurd Tufta, Håvard Vikhagen, Sverre Wyller

I forbindelse med utstillingen utgis en illustrert katalog med tekster av Gunnar B. Kvaran, Grete Årbu og Hanne Beate Ueland.

Kuratorer: Gunnar B. Kvaran og Grete Årbu.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet