Indian Highway, Roma

Dato
22.09.2011 – 29.01.2012
Sted:
MAXXI
baggage claim

Indian Highway er en omreisende gruppeutstilling som gjennom et stort utvalg av verker, presenterer et mangfoldig panorama av indisk samtidskunst. Indian Highway tilbyr en spennende mulighet til å lære om indisk kunstnerisk utforskning og utgjør den første undersøkelsen av et italiensk kunstmuseum av dette fascinerende landet.


Internasjonalt samarbeid

Indian Highway er kuratert av Julia Peyton-Jones, Hans-Ulrich Obrist og Gunnar B. Kvaran sammen med Giulia Ferracci, assisterende kurator MAXXI Arte, og organisert i samarbeid med Serpentine Gallery, London og Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo.

30 kunstnere stiller ut 60 verk
Utstillingen er en bred presentasjon av den kunstneriske scenen til en av Asias største regioner og reflekterer den økonomiske, sosiale og kulturelle utviklingen de siste tjue årene. Med utgangspunkt i definisjonen av motorveien som et element som knytter sammen de vandrende strømmer som beveger seg fra periferien mot sentrum, forholder Indian Highway seg den teknologiske utviklingen, økonomisk boom og stadig mer sentrale beliggenheten til dette subkontinentet i kunstverdenen siden 1990-tallet.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet