Imagine Brazil - Montreal

Dato
07.11.2015 – 13.03.2016
Sted:
DHC/ART - Foundation for Contemporary Art

Imagine Brazil ble første gang vist på Astrup Fearnley Museet høsten 2013. I 2015 reiste utstillingen til Mac Lyon i Frankrike og deretter til QM Gallery ALRIWAQ (Samtidskunstmuseet i Doha, Qatar). I mars 2015 ble utstillingen vist på Instituto Tomie Ohtake i São Paulo og 7. november åpner den på DHC/ART Foundation for Contemporary Art i Montreal, Canada.

"Vi har alle vår egen idé om Brasil. Det er et land som er nær oss og likevel fjernt, mystisk og nifst. På et vis er Brasil et imaginært land. Det er et land med fantastisk natur og magi, med et etnisk og sosialt mangfold. Faktisk er det ikke ett land, men flere land, variable, rike og overveldende. Det er dermed ikke kun én måte å oppsummere nasjonen eller landet på, og det samme gjelder for landets kunstscene.

Dette er grunnen til at vi har kalt utstillingen: IMAGINE BRAZIL. Det du vil se er en konstellasjon av verk av unge kunstnere, som reflekterer vårt syn på den fremvoksende brasilianske samtidskunsten. Vi presenterer også ytterligere to utstillinger i utstillingen: et utvalg av mer etablerte kunstnere, som har blitt invitert med i utstillingen av de yngre kunstnerne som er valgt ut av oss, og som tilfører historie til den nyere kunsten i Brasil. Og i tillegg en utstilling av Artists’ Books av nye utøvere, kuratert av Jacopo Crivelli Visconti og Ana Luiza Fonseca. Gjennom de valgene vi har gjort er ikke dette et forsøk på å fortelle én sannhet, kun å lage hypoteser og forslag basert på vår kunnskap, fornemmelse og erfaring, de personlige valgene gjort av de unge brasilianske kunstnerne og brasilianske kuratorers ekspertise. Som alltid når man konfronteres med et kunstverk, kreves det en forestillingsevne."


Kuratorer:
Gunnar B. Kvaran, Astrup Fearnley Museet (Oslo);
Hans-Ulrich Obrist, Serpentine Gallery (London);
Thierry Raspail, Musée d’art contemporain (Lyon), sammen med Cheryl Sim, DHC/ART Foundation for Contemporary Art (Montreal).

Besøk DHC/ART's nettside

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet