NN-A NN-A NN-A - Stavanger kunstmuseum

Dato
11.03.2016 – 29.05.2016
Sted:
Stavanger kunstmuseum

Vår utstilling NN-A NN-A NN-A - Ny norsk abstraksjon reiser nå videre til Stavanger kunstmuseum! Utstillingen ble vist på Astrup Fearnley Museet 13. februar til 3. mai 2015.


Utstillingen setter fokus på den unge generasjonen av norske kunstnere som arbeider med et nytt abstrakt uttrykk. Disse kunstnerne har tydelige forbindelser til den modernistiske arven, men deres verk er ikke født av de samme intensjonene. Derimot er de klart forankret i sin egen tid når det gjelder eksperimenter med materialer og teknikker, og konseptuelle premisser og referanser. Utstillingen NN-A NN-A NN-A vil vise konturene av en generasjon unge norske kunstnere som med sine kunstneriske uttrykk representerer et nytt kapittel i fortellingen om abstraksjonens historie.

Da utstillingen ble vist på Astrup Fearnley Museet ble den en suksess både for museet og for de deltagende kunstnerne. Flere av kunstnerne har i løpet av året fått store utmerkelser. Johanne Hestvold vant Anders Jahres hederspris, Fredrik Værslev er utnevnt til neste års festspillutstiller, Olve Sande er nominert til Sparebankstiftelsens pris og Ann Iren Buan ble fremhevet som et av årets nye kunstnavn i Aftenposten. Når utstillingen nå vises i Stavanger legges det til tre nye kunstnere: Mari Kolbeinson, Mona Orstad Hansen og Sandra Vaka Olsen. Alle tre har en lokal tilknytning til Stavanger-regionen.
 

Kuratorer: 
Gunnar B. Kvaran, Therese Möllenhoff og Hanne Beate Ueland

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet