Kommende utstilling: Matias Faldbakken

Dato
22.09.2017 – 28.01.2018
Sted:
Astrup Fearnley Museet

Høsten 2017 har Astrup Fearnley Museet gleden av å presentere en soloutstilling med den norske kunstneren Matias Faldbakken (f. 1973).

Matias Faldbakken er den av norske samtidskunstnere som har fått mest oppmerksomhet og kritisk anerkjennelse på den internasjonale kunstscenen de siste årene. Faldbakken er en post-konseptuell kunstner som arbeider med tekst, collage, skulptur og installasjoner. Med stadig større overbevisning har han de 5–6 årene utviklet et særegent kunstnerskap hvor han dekonstruerer språk og bilder og skaper skulpturer som både reflekterer aggresjon og retrett. På denne måten skaper han et kunstnerisk språk og en estetikk i retning av det absurde. Som post-konseptuell kunstner er han likevel forankret i modernismen som han kontinuerlig både revurderer og perverterer.

I 2012 deltok Matias Faldbakken på prestisjeutstillingen DOCUMENTA (13) i Kassel og i 2016 på den 11. Gwangju-biennalen i Sør-Korea. Hans arbeider er inkludert offentlige samlinger som Centre Pompidou, Paris; Museum of Contemporary Art, Los Angeles; Moderna Museet, Stockholm; Jumex Collection, Mexico City, Ellipse Foundation, Lisboa, samt Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og Astrup Fearnley Museet i Oslo. Faldbakken er også kjent for sine romaner The Cocka Hola Company, Macht und Rebel og Unfun under pseudonymet Abo Rasul.

Kuratorer: Gunnar B. Kvaran og Therese Möllenhoff

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet