Cindy Sherman - Verk fra Astrup Fearnley Samlingen

Dato
19.01.2018 – 25.02.2018
Sted:
Astrup Fearnley Museet

I 2018 fyller Astrup Fearnley Museet 25 år! I løpet av året ønsker vi velkommen til jubileumsutstillinger med sentrale kunstnere i Astrup Fearnley Samlingen. Cindy Sherman - Verk fra Astrup Fearnley Samlingen er den første i serien av våre jubileumsutstillinger.

Den amerikanske kunstneren Cindy Sherman (f. 1954) er en av de viktigste amerikanske appropriasjonskunstnerne og var med på å revolusjonere den internasjonale samtidskunsten på slutten av 70-tallet. Appropriasjonskunstnerne lånte ideer, metoder, bilder eller eksisterende gjenstander ved å stille dem ut slik de er, eller ved å transformere og rekontekstualisere og tilføre dem ny mening. Cindy Sherman rekonstruerte kvinnelige stereotyper innen kunst, filmer og reklame i fotografier der hun ikler seg ulike, ofte burleske, forkledninger.

I denne utstillingen, Cindy Sherman - Verk fra Astrup Fearnley Samlingen, presenteres et utvalg verk fra samlingen som viser hennes banebrytende bilder fra slutten av 70-tallet og utviklingen i kunstnerskapet hennes frem til de seneste årene.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet