Kommende: I Still Believe In Miracles - Verk fra Selvaags kunstsamling

09.06.2018 – 02.09.2018

I juni åpner årets store sommerutstilling med utvalgte verk fra Selvaags kunstsamling.

I utstillingen I Still Believe In Miracles – Verk fra Selvaags kunstsamling utgjør selve museumsbygget med den omkringliggende skulpturparken det største kunstverket. Bygget, et ikonisk mesterverk, tegnet av den verdenskjente arkitekten Renzo Piano, vil presenteres med en egen utstilling i utstillingen, som viser frem Renzo Pianos arbeid med Astrup Fearnley Museet og Skulpturparken på Tjuvholmen. Både museumsbygget og skulpturparken er initiert av Selvaag Gruppen og Aspelin Ramm og ute- og inneområdene vil i denne utstillingsperioden gå i tett dialog med hverandre.

Innendørs vil utstillingen, som har lånt sin tittel fra Douglas Gordons verk Letter Unsent #7 (I Still Believe In Miracles), vise utvalgte verk fra Selvaags kunstsamling med en hovedvekt på anerkjente internasjonale kunstnere preget av en modernistisk estetikk. I tillegg til flere spektakulære abstrakte og neomodernistiske verk av blant andre Louise Bourgeois, Ellsworth Kelly, Robert Irwin, Richard Serra og Olafur Eliasson, vil utstillingen vise Selvaags betydelige samling av pionerer innen amerikansk og japansk figurativt fotografi, som sjelden eller aldri har vært vist i Norge, som amerikanske Walker Evans, Diane Arbus, Lee Friedlander og William Eggelston og japanske Shomei Tomatsu, Daido Moriyama og Nobuyoshi Araki.

Utstillingens layout er laget av Renzo Piano i samarbeid med Gunnar B. Kvaran, Therese Möllenhoff og Peder Lund