Kommende: Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt

30.05.2019 – 15.09.2019

Anselm Kiefer ønsket opprinnelig å bli poet, men som vi vet var det visuell kunstner han ble. Ordet og litteraturen har likevel alltid spilt en viktig rolle for ham og dette kommer godt frem i verkene hans. Blant annet kan man se det i de tre verkene som permanent er stilt ut på Astrup Fearnley Museet, Barren Landscape, Ladder to the Sky og ikke minst The High Priestess/Zweistromland.

Utstillingen Anselm Kiefer – Bøker og tresnitt retter oppmerksomheten mot forbindelsen mellom Kiefers kunst og litteraturen generelt, en dialog som befinner seg i ulike verk fra ulike epoker i form av malerier, skulpturer, tresnitt og artist books.

Utstillingen er organisert og produsert av Astrup Fearnley Museet i samarbeid med Jan Michalski Fondation i Sveits.

Kuratorer: Natalia Granero og Gunnar B. Kvaran

Utstillingen vises på Jan Michalski Fondation fra 7. februar til 7. april 2019