SOL OG VÅR I JANUAR – Neste generasjon i norsk samtidskunst

25.01.2019 – 05.05.2019

Med denne utstillingen setter Astrup Fearnley Museet fokus på en ny generasjon norske samtidskunstnere som representerer et stort mangfold hva gjelder konseptuelle premisser og visuelle uttrykk.

Utstillingsprosjektet har også dannet grunnlag for en interessant dialog mellom kunstnere, skribenter og kunstsamlere. Prosjektet kommer til å presentere en ny generasjon norske kunstnere og skribenter, og for første gang også rette oppmerksomheten på kunstsamleren som en konstruktiv del av den norske samtidskunstverden.

Kunstnere:
Miriam Hansen, Johanne Hestvold, Anders Holen, Henrik Olai Kaarstein, Mercedes Mühleisen, Constance Tenvik

Skribenter:
Ina Hagen, Ingrid Halland, Simen Joachim Helsvig, Maria Horvei, Nora Joung, Nicholas Norton

Kunstsamlere:
Clarkson Platou ved Peter M. Anker, Knut og Cecile Brundtland, Bettina Ford Jebsen, C. Ludens Ringnes Stiftelse ved Christian Ringnes, AKO kunststiftelse ved Nicolai Tangen, Talent Norge

Kuratorer:
Gunnar B. Kvaran og Therese Möllenhoff
Utstillingen er produsert i samarbeid med Talent Norge

Les mer om utstillingsprosjektet i pressemeldingen Markante unge kunstnere og skribenter i ny kunst- og kritikksatsning.